Welkom

op de site van de Geuzenloop Zoetermeer

 

Informatie

geuzenloopRoad Runners Zoetermeer organiseert dit jaar voor de 15e keer de Geuzenloop Zoetermeer (jubileum editie). De start van de Geuzenloop is op de Pilatusdam, de finish is bijna 200 meter verderop in de Dorpsstraat ter hoogte van CLASS by Jofel. Dit historische centrum van Zoetermeer vormt dé ultieme plek voor de start en finish van de Geuzenloop. De parkoersen van de 5, 10 en 21,1 kilometer gaan dwars door “Oud Soetermeer” en “Nieuw Zoetermeer”, met hierin opgenomen het voormalige Floriadeterrein en het Balijbos.

 

Ook dit jaar heeft de halve marathon één grote ronde. Het parkoers van deze afstand gaat na het Balijbos onder de A12 door, om daar een12038587_972746532786598_8503433112246807553_o[1] mooie ronde door het Westerpark te maken. Uiteindelijk komt dit parkoers weer uit bij Nutricia en gaat van daaruit via de Stationsstraat naar de finish in de Dorpsstraat ter hoogte van CLASS by Jofel. Kortom, een prachtige uitdaging om al hardlopend te genieten van Zoetermeer en omgeving. Voor de 21,1 km. van Zorg en Zekerheid geldt een max. finishtijd van 2 ½ uur. Lopers die om 14.55 uur t.h.v. Nutricia (boog Runnersworld Zoetermeer, laatste kilometer) de Eerste Stationsstraat niet zijn gepasseerd, zullen van het parkoers worden geleid.

 

 

Afstanden Geuzenloop

12.30 uur 21,1 kilometer van Zorg en Zekerheid     zenz
12.40 uur 10 kilometer van 123ledspots.nl  123
12.50 uur 5 kilometer van Kneppers Autobedrijf  kneppers-r
11:20 uur De mijl van Oviron makelaars & taxateurs
(t/m 13 jaar, zie info bij Geusjesloop)
11:40 uur De halve mijl van Praxis Zoetermeer
(t/m 9 jaar, zie info bij Geusjesloop)
    


Inschrijven, kosten en prijzengeld

Voorinschrijving via internet: 1 mei t/m 11 september 2017 (tot 23.00 uur).
Voor meer informatie, inschrijfkosten, prijzengeld en (voor)inschrijving klik hier.

Runningshirt jubileumeditie

Ter gelegenheid van de 15e editie van de Geuzenloop Zoetermeer kan een functioneel runningshirt worden gekocht voor maar €.12,50. Voor de vrouwen is er een Sky Blue shirt, voor de mannen een helder wit shirt. Beiden voorzien van een unieke opdruk. Klik hier voor meer info en een afbeelding van beide shirts.

Hardloopcursus in aanloop naar 24 september

Road Runners Zoetermeer (RRZ) organiseert in de aanloop naar de Geuzenloop Zoetermeer een hardloopcursus.
Vorig jaar was de cursus met 23 lopers (voor de 10 km.) een doorslaand succes. Daarom staat de cursus ook in 2017 weer op het programma. Dit jaar zal er naast een trainingsgroep voor de 10 kilometer ook een groep voor de halve marathon worden gemaakt! 

Roadrunners logo 6Deze cursus is speciaal voor de (iets) gevorderde loper/loopster en bereidt je in 12 weken voor om op 24 september tijdens de Geuzenloop een goede 10 km. of 21,1 km. te lopen. Twee keer per week, twaalf weken lang wordt je door gecertificeerde Atletiekunie trainers intensief en deskundig begeleid. Tijdens de cursus wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van de conditie, looptechniek, kleding, schoeisel en het voorkomen van blessures.

 

De cursus start op 4 juli en wordt gehouden vanuit het clubhuis van RRZ aan Het Lange Land 14 – 16, nabij het Noord Aa. Er wordt getraind op dinsdag en donderdagavond van 19.30 – 21.00 uur. Voor beide groepen geldt een maximum van 20 deelnemers. Informatie en inschrijven voor de hardloopcursus:
– 10 kilometer van 123ledspots.nl, klik hier.
– 21,1 kilometer van Zorg en Zekerheid, klik hier

Pasta Party
Class 2Op 23 september 2017 tussen 18.00 – 21.00 uur wordt in de aanloop naar de Geuzenloop een heuse Pasta Party georganiseerd. Door CLASS by Jofel wordt tegen een geringe vergoeding een heerlijk pasta buffet aangeboden. Voorgaande jaren was de Pasta Party een groot succes. Deelnemers betalen (op vertoon van het startbewijs) € 7,50, niet-deelnemers betalen € 10,-. De prijzen zijn excl. drank. Voorinschrijving voor het buffet is niet nodig. Kortom, kom naar CLASS by Jofel, haal je startnummer op of schrijf je in en eet mee!

De locaties van CLASS by Jofel en het CKC-gebouw, de startvakken e.d. zijn aangegeven op onderstaande kaarten:

Situatie Dorpsstraat voor Site

Kaart hier downloaden

startcck-2

 Kaart hier downloaden

Tijdmeting

mysportDe tijdmeting wordt verzorgd door MySports. Aan de binnenzijde van het startnummer zit een chip geplakt. Bij start en finish wordt de  (netto) tijd vastgelegd. Let op: vouw het startnummer niet, voorkom daardoor dat  de chip niet functioneert.


Massage

image19.jpegVoor en na de Geuzenloop kan je jezelf laten masseren door vakkundige masseurs van het SMC van de Road Runners Zoetermeer en FysioPractice. Deze massage wordt gratis aangeboden in het CKC. Wellicht is een vrijblijvende bijdrage aan het Goede Doel (zie hierna) een optie.

 

 

MotorBegeleidingsTeam (MBT)

motorDe organisatie is er alles aan gelegen om de lopers veilig aan de finish te krijgen. Naast de vele Verkeersregelaars en vrijwilligers, zal ook dit jaar het MBT de lopers begeleiden.

 

Deelname

Deelname aan de Geuzenloop is op eigen risico.
De organisatie van de Geuzenloop, haar sponsors. de Gemeente en Staatsbosbeheer aanvaarden t.o.v. de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid van welke aard dan ook. Deelnemers gaan akkoord met eventueel gebruik van hun beeltenis in druk, op foto, film, video e.d. voor promotionele doeleinden van de Geuzenloop en of van Road Runners Zoetermeer zonder daarvoor een vergoeding te claimen.

De organisatie accepteert geen verantwoording wanneer het evenement door overmacht afgelast of verplaatst moet worden.

Persoonsgegevens van de deelnemers worden opgenomen in een adressenbestand. Indien u hier tegen bezwaar heeft, gelieve dit vóór 7 september 2017 bij de organisatie kenbaar te maken via: klik hier.

EHBO

Tijdens de ehboGeuzenloop is deskundig personeel van BHVO aanwezig om bij
calamiteiten Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) toe te passen. BHVO is specialist in AED-reanimatietrainingen, bedrijfshulpverleningstrainingen en EHBO bij evenementen.


 
 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://geuzendag.nl/geuzenloop/

PRAXIS Zoetermeer: nieuwe hoofdsponsor!

Vandaag werd een 2-jarig contract ondertekend met filiaalhouder Ed de Way van PRAXIS Zoetermeer. Ed en “zijn” personeel zijn van plan om met minimaal 25 lopers aan de start te staan op 24 september a.s. Bedankt voor de support en het vertrouwen Ed, veel plezier! Overigens, het naastgelegen Tuincentrum hoort sinds vorig jaar ook bij het PRAXIS-concern. Dit …

Meer lezen

Geuzenloop Zoetermeer nu ook op Twitter

Sinds vandaag kan je de Geuzenloop Zoetermeer ook vinden op Twitter! Laat wat van je horen als je iets wilt weten/vragen of laat gewoon een berichtje achter. https://twitter.com/GeuzenloopZmeer

Meer lezen