Welkom

op de pagina van de Geuzenloop Zoetermeer

 

Informatie 

geuzenloopRoad Runners Zoetermeer organiseert dit jaar voor de 15e keer de Geuzenloop Zoetermeer (jubileum editie). De start van de Geuzenloop is op de Pilatusdam, de finish is bijna 200 meter verderop in de Dorpsstraat ter hoogte van CLASS by Jofel. Dit historische centrum van Zoetermeer vormt dé ultieme plek voor de start en finish van de Geuzenloop. De parkoersen van de 5, 10 en 21,1 kilometer gaan dwars door “Oud Soetermeer” en “Nieuw Zoetermeer”, met hierin opgenomen het voormalige Floriadeterrein en het Balijbos. De parkoersen van de drie afstanden zijn door de Atletiekunie gecertificeerd.

 

Ook dit jaar is het parkoers van de 21,1 km. van Zorg en Zekerheid één grote ronde. Het parkoers van deze afstand gaat na het voormalige Floriadeterrein en het Balijbos onder de A12 door, om daar een12038587_972746532786598_8503433112246807553_o[1] mooie ronde door het Westerpark te maken. Uiteindelijk komen de lopers/loopsters weer uit bij Nutricia en gaan van daaruit via de Stationsstraat naar de finish in de Dorpsstraat ter hoogte van CLASS by Jofel. Kortom, een prachtige uitdaging om al hardlopend te genieten van Zoetermeer en omgeving. Voor de 21,1 km. geldt een max. finishtijd van 2 ½ uur. Lopers/loopsters die om 14.55 uur t.h.v. Nutricia (boog Runnersworld Zoetermeer, laatste kilometer) de Eerste Stationsstraat niet zijn gepasseerd, zullen van het parkoers worden geleid.

 

Afstanden Geuzenloop

12.30 uur 21,1 kilometer van Zorg en Zekerheid     zenz
12.40 uur 10 kilometer van 123ledspots.nl  123
12.50 uur 5 kilometer van Kneppers Autobedrijf  kneppers-r
11:20 uur De mijl van Oviron makelaars & taxateurs
(t/m 13 jaar, zie info bij Geusjesloop) = VOL
11:40 uur De halve mijl van Praxis Zoetermeer = VOL
(t/m 9 jaar, zie info bij Geusjesloop)
    


Inschrijven, kosten en prijzengeld

Voorinschrijving via internet: 1 mei t/m 11 september 2017 (tot 23.00 uur).
Voor meer informatie, inschrijfkosten, prijzengeld en (voor)inschrijving klik hier.

Runningshirt jubileumeditie

Ter gelegenheid van de 15e editie van de Geuzenloop Zoetermeer kan een functioneel runningshirt worden gekocht voor maar €.12,50. Voor de vrouwen is er een Sky Blue shirt, voor de mannen een helder wit shirt. Beiden voorzien van een unieke opdruk. Klik hier voor meer info en een afbeelding van beide shirts.

Hardloopcursus in aanloop naar 24 september

Road Runners Zoetermeer (RRZ) organiseert in de aanloop naar de Geuzenloop Zoetermeer een hardloopcursus.
Vorig jaar was de cursus met 23 lopers (voor de 10 km.) een doorslaand succes. Daarom is de cursus ook in 2017 weer opgenomen in het programma. Dit jaar is er naast een trainingsgroep voor de 10 km. ook een groep voor de 21,1 km. 


De cursus is inmiddels gestart. Bijna 30 lopers/loopsters  hebben zich ingeschreven, andermaal een succes dus!
De inschrijving voor de cursus van de 15e editie is gestopt. Volgend jaar wordt er weer een hardloopcursus georganiseerd. Wees er dan tijdig bij om je daarvoor in te schrijven.

 

 

Pasta Party
Class 2Op 23 september 2017 tussen 18.00 – 21.00 uur wordt er in de aanloop naar de Geuzenloop een heuse Pasta Party georganiseerd. Door CLASS by Jofel wordt tegen een geringe vergoeding een heerlijk pasta buffet aangeboden. Voorgaande jaren was de Pasta Party een groot succes. Deelnemers betalen (op vertoon van het startbewijs) € 7,50, niet-deelnemers betalen € 10,-. De prijzen zijn excl. drank. Voorinschrijving voor het buffet is niet nodig. Kortom, kom naar CLASS by Jofel, haal je startnummer op of schrijf je in en eet mee!

De locaties van CLASS by Jofel en het CKC-gebouw, de startvakken e.d. zijn aangegeven op onderstaande kaarten:

Situatie Dorpsstraat voor Site

Kaart hier downloaden

startcck-2

 Kaart hier downloaden

Tijdmeting

mysportDe tijdmeting wordt verzorgd door MySports. Aan de binnenzijde van het startnummer zit een chip geplakt. Bij start en finish wordt de  (netto) tijd vastgelegd. Let op: vouw het startnummer niet, voorkom daardoor dat  de chip niet functioneert.


Massage

image19.jpegVoor en na de Geuzenloop kan je jezelf laten masseren door deskundige masseurs van Fysiopraktijk FysioPractice Zoetermeer. Deze praktijk heeft twee vestigingen:
– Salomeschouw 154, 2726 JX Zoetermeer
– Orfeoschouw 50, 2726 JH Zoetermeer
De massage wordt gratis aangeboden in het CKC. Wellicht daarom is een vrijblijvende bijdrage aan het Goede Doel een optie.

 

MotorBegeleidingsTeam (MBT)

motorDe organisatie is er alles aan gelegen om de lopers veilig aan de finish te krijgen. Naast de vele Verkeersregelaars en vrijwilligers, zal ook dit jaar het MBT de lopers begeleiden.

 

Deelname

Deelname aan de Geuzenloop is op eigen risico.
De organisatie van de Geuzenloop, haar sponsors, de Gemeente en Staatsbosbeheer aanvaarden t.o.v. de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid van welke aard dan ook. Deelnemers gaan akkoord met eventueel gebruik van hun beeltenis in druk, op foto, film, video e.d. voor promotionele doeleinden van de Geuzenloop en/of Road Runners Zoetermeer zonder daarvoor een vergoeding te claimen.

De organisatie accepteert geen verantwoording wanneer het evenement door overmacht afgelast of verplaatst moet worden.

Persoonsgegevens van de deelnemers worden opgenomen in het adressenbestand van de Geuzenloop en/of Road Runners Zoetermeer en worden niet afgestaan aan derden. Indien u hier tegen bezwaar heeft, gelieve dit vóór 7 september 2017 bij de organisatie kenbaar te maken via: klik hier.

EHBO

Tijdens de ehboGeuzenloop is deskundig personeel van BHVO aanwezig om bij
calamiteiten Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) toe te passen. BHVO is specialist in AED-reanimatietrainingen, bedrijfshulpverleningstrainingen en EHBO bij evenementen.


 
 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://geuzendag.nl/geuzenloop/

Parkoerscoördinatoren in de schijnwerpers

Een evenement als dat van de Geuzenloop Zoetermeer valt en staat met de hulp van vrijwilligers. Al die vrijwilligers worden per gebied/taak aangestuurd door coördinatoren. Op de foto’s staan de mensen die dat gaan uitvoeren. Namens de lopers en organisatie hartelijk dank voor jullie inzet! De coördinatoren zijn herkenbaar in speciaal door Runnersworld Zoetermeer beschikbaar …

Meer lezen