Uncategorized

Cheque overhandigd aan Stichting Oosterfaantje

CHEQUE OVERHANDIGD AAN STICHTING OOSTERFAANTJE

Op 25 september jl. werd de Geuzendag Zoetermeer gehouden. Er werd volop gesport en gespeeld. Gelukkig kon er deze editie ook weer worden hardgelopen met de Geuzenloop Zoetermeer.
 
Omdat het evenement maatschappelijk betrokken wil zijn wordt er voor-, tijdens en na iedere editie aandacht gegeven aan een Zoetermeers goed doel. In 2022 en 2023 is dat Stichting Oosterfaantje. Naast die aandacht  wordt er een bijdrage gedoneerd.
Oosterfaantje geeft voedselhulp aan mensen die het (tijdelijk) financieel niet redden om gezonde voeding te kopen. En dan speciaal voor de groep mensen die “een euro teveel heeft voor de Voedselbank, maar een euro te weinig voor de huur”. Door juist hen te helpen kan er iedere dag een gezonde maaltijd op tafel worden gezet en hoeft er geen kind meer met honger naar school of bed te gaan..

Voor het clubhuis van Toervereniging Zoetermeer ´77 werd door organisator René van der Spek (Geuzendag Zoetermeer) een cheque van € 1.426,- overhandigd aan Trijntje Aarden (Stichting Oosterfaantje). Trijntje reageerde verrast: “we zijn enorm blij met deze donatie!”

De eerstvolgende Geuzendag Zoetermeer is op 24 september 2023. Binnenkort is alle relevante informatie te lezen op deze website.