Uncategorized

Geuzendag Zoetermeer slotevenement Nationale Sportweek 2021

Nationale Sportweek 2021

De Nationale Sportweek (NSW) is een landelijk initiatief met als doel sport en bewegen in Nederland te promoten en wordt dit jaar georganiseerd van vrijdag 17 september tot en met zondag 26 september. De gemeente Zoetermeer heeft sporten en bewegen hoog in het vaandel staan en heeft zich aangesloten. De Nationale Sportweek wordt gecoördineerd door de combinatiefunctionarissen en georganiseerd samen met de sportaanbieders.

 

Het programma van de Nationale Sportweek ziet er als volgt uit:

Kennismakingslessen op scholen

Van maandag 20 september tot en met vrijdag 24 september wordt geprobeerd om per wijk zoveel mogelijk sportaanbieders te koppelen aan scholen voor een clinic tijdens de gymles of in de pauze.

(Sportaanbieders die hier interesse in hebben kunnen zich aanmelden via nationalesportweek@zoetermeer.nl)

Clubinstuiven

Van zaterdag 18 september tot en met zondag 26 september kunnen sportaanbieders clubinstuiven organiseren op hun eigen locatie. Een overzicht van alle clubinstuiven tijdens de Nationale Sportweek zijn te vinden op www.sportpas.nl/zoetermeer.

Mega-Beweeginstuif

Net als tijdens de vakanties organiseert de gemeente Zoetermeer op woensdagmiddag 22 september een Mega-Beweeginstuif in en rondom sporthal De Oosterpoort. Een leuk, gezellig en gratis evenement met activiteiten voor jong en oud. Naast de reguliere speelattributen zullen er ook stands zijn, demonstraties, clinics en nog veel meer.

(Wil jij als sportaanbieder iets doen in of rond Sporthal de Oosterpoort tijdens de Mega-Instuif op woensdag, laat dit ons vooral weten via nationalesportweek@zoetermeer.nl)

Adventure Run

Dit jaar komt er iets nieuws! Op zaterdag 19 september wordt er een Adventure Run georganiseerd. Dit is een route van verschillende afstanden met tussendoor leuke korte sportieve activiteiten in samenwerking met verschillende sportaanbieders. De Adventure Run is dit jaar een pilot en de organisatie ervan is in handen van Netwerk Zoetermeer met ondersteuning van de gemeente Zoetermeer. Meer informatie over dit evenement ontvangen jullie op een later moment.