Uncategorized

Succesvolle 9e editie Geuzendag Zoetermeer

Wethouder I. ter Laak gaf afgelopen zondag om 09.00 uur het startschot voor de 9e editie van de Geuzendag Zoetermeer. Het slotevenement van de Nationale sportweek kwam hierna snel op gang. Omdat er tijdens het evenement geen rekening meer gehouden hoefde te worden met de anderhalve meter maatregel was de sfeer gezellig en ontspannen. Honderden deelnemers deden mee met één van de vele sportieve (spel)activiteiten.

Nieuw dit jaar waren de Geuzenspelen, een onderdeel dat georganiseerd werd door Scouting Pocahontas. Jeugd t/m 15 jaar deed volop mee met een scala aan spellen en educatieve onderdelen. Of het nu ging om Geuzenvoetbal, kanovaren, reanimatie, een speurtocht, etc, het enthousiasme was enorm. De Geuzenspelen zijn een aanwinst voor het evenement.

Evenals voorgaande jaren werden er TVZ ’77 en Road Runners Zoetermeer diverse Geuzenfiets- en wandeltochten aangeboden. Al vroeg in de morgen stonden wandelaars en fietsers aan de start voor het afleggen van één van de vele mooie parkoersen. Niet alleen de spectaculaire fietsonderdelen, zoals de cylclocross- de MTB, maar ook de vaste fiets- en wandelafstanden werden (mede door het mooie weer) door honderden deelnemers afgelegd.

De GeuzenInstawalk werd deze editie nieuw leven ingeblazen. De rode draad tijdens de wandeling was: “fotografeer oud Soetermeer en nieuw Zoetermeer….”. Tijdens een 7 kilometer lange wandeling werden er door een record aantal deelnemers mooie en inspirerende foto’s gemaakt. Een deskundige jury zal binnenkort de winnende foto’s bekend maken.

Zet de volgende editie van de Geuzendag Zoetermeer alvast in de agenda: 25 september 2022. Dan uiteraard ook weer met de Geuzenloop Zoetermeer!