Global Goals weer aanwezig met stand op evenemententerrein

Ook dit jaar is de stand van Global Goals (met fotokiosk) weer aanwezig tijdens de Geuzendag Zoetermeer. Wie en wat is Global Goals.

In september 2015 namen 192 landen in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de 17 Global Goals 2030 aan, ook wel de Duurzame Ontwikkelingsdoelen genoemd. Het is de mondiale agenda dat in 2030 iedereen in een duurzame en eerlijke wereld kan leven. Gemeente Zoetermeer is “Global Goal gemeente”. De gemeente werkt zowel binnen Zoetermeer aan meerdere doelen zoals armoedebestrijding ( nr. 1) en betaalbare en duurzame energietransitie (nr. 7) als via haar partnersteden zoals in Jinotega, Nicaragua (nr. 17 partnerschap) aan een betere wereld.Gemeente Zoetermeer en stichting PIEZO nemen deel aan de landelijke campagne van het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland – Nicaragua (LBSNN), die wordt gefinancierd door Platforma en de Europese Unie, om de 17 Global Goals 2030 onder de aandacht te brengen van haar burgers, organisaties en bedrijven.

Tijdens de Geuzenloop Zoetermeer worden de deelnemers en het publiek in de gelegenheid gesteld in de “Fotokiosken ” met hun favoriete Global Goals 2030 – en zo u wilt uw medaille(!) op de foto te gaan. U krijgt uw foto gratis en geheel vrijblijvend per mail toegestuurd. Met uw foto laten wij de gemeente Zoetermeer weten dat ook voor u – hier én internationaal – samenwerken aan de Global Goals 2030 nuttig en noodzakelijk is.

Voor meer informatie over de Global Goals 2030 zie de website www.SDGNederland.nl