Geuzenloop Zoetermeer 2021 afgelast

OOK DIT JAAR GEEN GEUZENLOOP ZOETERMEER

Met pijn in ons hart heeft de organisatie het besluit moeten nemen om de 18e editie van de Geuzenloop Zoetermeer op zondag 26 september niet door te laten gaan.

De nieuwe en verlengde landelijke Covid-19 maatregelen van vrijdag 13 augustus bevatten voor ons te veel onzekerheden en daarmee risico’s. Vooral de eventuele en voorwaardelijke versoepelingen die mogelijk na 20 september van toepassing kunnen zijn hebben ons besluit versterkt. Daarnaast heeft de gemeente besloten om voor de Geuzenloop Zoetermeer geen vergunning te verstrekken. Dit gelet op de aard en omvang van het evenement i.c.m. de op 26 september nog geldende maatregelen.

Wij willen een Geuzenloop Zoetermeer organiseren waar we trots op kunnen zijn en zonder te veel “mitsen en maren” kan worden gehouden. Een feest waar deelnemers en toeschouwers in het historisch hart van Zoetermeer en op- en langs de prachtige parkoersen onbeperkt van kunnen genieten.

Alle ingeschreven deelnemers krijgen bericht over de afhandeling. De lopers die hebben aangegeven dat ze het betaalde inschrijfgeld terug willen hebben, krijgen dit z.s.m. op de bankrekening bijgeschreven. Heb je op 15 september nog geen bericht ontvangen, mail dan naar: inschrijven@geuzenloopzoetermeer.nl.

Toch kan er volop gesport worden tijdens de Geuzendag Zoetermeer op 26 september. Alle andere onderdelen gaan wél door. Op onze website lees je alles over dé Geuzenwandeltocht, de Geuzenfietstochten, de Instawalk en de Geuzenspelen (jeugd t/m 15 jr). Deze sportieve activiteiten kunnen wel op een Covid-proof manier worden georganiseerd. Voor alle onderdelen (behalve de Geuzenspelen) wordt geadviseerd om vooraf (online) in te schrijven.

Tot slot dit. In de afgelopen maanden hebben we gemerkt dat de Geuzenloop Zoetermeer enorm leeft bij de lopers en het publiek. Veel lopers hebben zich tot op dit moment ingeschreven en velen zouden dat gaan doen als het event niet was gecanceld. Bedankt daarvoor.

Wij zien jullie graag terug op 25 september 2022 bij de 18e editie van de Geuzenloop Zoetermeer.

Namens de organisatie,
René van der Spek (organisator)