Geen categorie

Zonnige editie 19e Geuzenloop Zoetermeer

Road Runners Zoetermeer organiseerde afgelopen zondag de 19e Geuzenloop Zoetermeer. Het was een drukbezochte editie met vele records en prachtig weer.

Met maar liefst 1325 deelnemers was deze editie op een paar startnummers na uitverkocht. Lopers liepen mee met de halve mijl, de mijl, 5 kilometer, 10 kilometer of de halve marathon. Het weer was de lopers goed gezind, met een prachtig zonnetje en een graad of 19.

Naast de vele persoonlijke records werd er op de 10 kilometer bij de mannen ook nog een parcoursrecord gelopen. Colin Bekers scherpte de tijd aan naar 32:06. Nixon Fernandes raakte hierdoor zijn parcoursrecord kwijt, maar wist wel de eerste plek te bemachtigen op de halve marathon met een snelle tijd van 1:10:43. Het team van Looplekker won voor de derde keer op rij de Teamrun. Een record en daarom mochten zij de wisselbokaal houden.

Op de 5 kilometer ging de winst naar Frankrijk. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen wonnen lopers met een Franse nationaliteit. Naast de lopers die streden voor het podium, genoten honderden lopers van het prachtige weer en de mooie parcoursen, waaronder een nieuw halve marathonparcours.

Deze editie was alleen mogelijk door het enthousiasme en de inzet van vrijwilligers. Maar liefst 150 vrijwilligers zorgden voor een geslaagde dag. De 20e editie van de Geuzenloop Zoetermeer vindt volgend jaar plaats op zondag 29 september.