De Geuzenspelen

De Geuzenspelen

Vanwege het Coronavirus en de RIVM-maatregelen heeft de organisatie besloten om de Geuzendag Zoetermeer op 27 september a.s. niet door te laten gaan!

Scouting Pocahontas Geuzen Kampvuur

Om met name de Spanjaarden te kunnen verslaan, moesten de Geuzen van vele markten thuis zijn. Uiteraard moesten zij kunnen vechten, niet onbelangrijk, maar dat was slechts één van de vele vaardigheden die zij moesten beheersen. Zo moesten de Geuzen netjes in het gelid kunnen marcheren, moesten zij heel hard kunnen lopen tijdens de aanval (en helaas af en toe ook wel eens om het vege lijf te redden), en moesten zij in staat zijn om allerlei belegeringswerktuigen zo snel mogelijk op de juiste positie te krijgen. En als de strijd dan gestreden was en de overwinning behaald, was er tijd voor onze helden om te poseren voor portretten waarin zij vereeuwigd werden.

Wie nou denkt: “Als dit alles is, dan kan ik ook zo een Geus worden”, kan tijdens de Geuzenspelen komen ervaren wat er nog meer kwam kijken bij het Geuzenleven. Wat te denken van:

Scouting Pocahontas lelievletten en -schouw

Tijdens de Geuzendag op 26 september 2021 zal Scouting Pocahontas van 11:00 tot 15:00 aanwezig zijn op het veld tussen CKC en de Dorpstraat met allerlei leuke, Scouting-like, activiteiten voor de jeugd; de Geuzenspelen. Met een knipoog naar de geschiedenis, kan de Zoetermeerse jeugd komen ervaren wat er allemaal kwam kijken bij “het ware leven van een Geus”