WELKOM BIJ “DE GEUZENSPELEN”

Scouting Pocahontas Geuzen brood bakken

Om met name de Spanjaarden te kunnen verslaan, moesten de Geuzen van vele markten thuis zijn. Uiteraard moesten zij kunnen vechten, niet onbelangrijk, maar dat was slechts één van de vele vaardigheden die zij moesten beheersen. Zo moesten de Geuzen netjes in het gelid kunnen marcheren, moesten zij heel hard kunnen lopen tijdens de aanval (en helaas af en toe ook wel eens om het vege lijf te redden), en moesten zij in staat zijn om allerlei belegeringswerktuigen zo snel mogelijk op de juiste positie te krijgen. En als de strijd dan gestreden was en de overwinning behaald, was er tijd voor onze helden om te poseren voor portretten waarin zij vereeuwigd werden.

Wie nou denkt: “Als dit alles is, dan kan ik ook zo een Geus worden”, kan tijdens de Geuzenspelen komen ervaren wat er nog meer kwam kijken bij het Geuzenleven. Wat te denken van:

Scouting Pocahontas lelievlet en inschrijfpunt

Tijdens de Geuzendag op 24 september 2023 zal Scouting Pocahontas van 11:00 tot 15:00 aanwezig zijn op het veld tussen CKC en de Dorpsstraat met allerlei leuke, Scouting-like, activiteiten voor de jeugd; de Geuzenspelen. Met een knipoog naar de geschiedenis, kan de Zoetermeerse jeugd komen ervaren wat er allemaal kwam kijken bij “het ware leven van een Geus”

DEELNAME

Deelname aan de Geuzenspelen Zoetermeer is op eigen risico.

De organisatie van de Geuzenspelen Zoetermeer, haar sponsors, de Gemeente en Staatsbosbeheer aanvaarden t.o.v. de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid van welke aard dan ook. Deelnemers gaan akkoord met eventueel gebruik van hun beeltenis in druk, op foto, film, video e.d. voor promotionele doeleinden van de Geuzenspelen en/of Scouting Pocahontas Zoetermeer zonder daarvoor een vergoeding te claimen.

De organisatie accepteert geen verantwoording wanneer het evenement door overmacht afgelast of verplaatst moet worden.