Lid worden Scouting Pocahontas

LID WORDEN SCOUTING POCAHONTAS

Ben je ouder met kinderen in de leeftijd van 5 t/m 23 jaar, of val je zelf in deze leeftijdscategorie, en ben je enthousiast geworden door het Geuzenspelen aanbod van Scouting Pocahontas? Denk je als ouder: dit is ook iets voor mijn kind? Of denk je zelf: dit is gaaf, dit wil ik ook?

 

Dan hebben we goed nieuws voor je. Naast soortgelijke activiteiten als die tijdens de Geuzenspelen, organiseren onze speleenheden tijdens de wekelijkse opkomsten nog veel meer gave activiteiten.

Bevers
Welpen

Scouting Pocahontas is een waterscouting vereniging. Dit betekent dat we naast activiteiten op het land vooral ook water gerelateerde activiteiten organiseren. Zo gaan onze jongste groepen (Bevers, Dolfijnen en Welpen) regelmatig kanoën, en de Dolfijnen en Welpen ook af en toe zeilen in onze lelievletten. Deze boten zijn speciaal voor Scouting ontworpen met oog voor veiligheid en robuustheid.

Scouts
Explorers

Bij onze Matoakawacht, Watergeuzen en Wilde Vaart wordt er nog veel meer gezeild in de lelievletten, en heb je de mogelijkheid om je CWO3 certificaat (vergelijkbaar met vaarbewijs zeilen) te halen. Bij deze groepen ben je in de wintermaanden ook actief bezig met het onderhoud van de lelievletten.

Roverscouts

Onze Loodsen groep (de oudste leeftijdscategorie) tenslotte, organiseert haar eigen opkomsten en zeilt regelmatig in lelieschouwen op de Kaag. Deze boten liggen in het zeilseizoen permanent aan het Boterhuiseiland in de Zijl. Ook zij doen zelf het onderhoud van hun boten.

 

Naast de wekelijkse opkomsten hebben alle groepen ook allerlei andere activiteiten zoals weekend- en zomerkampen, al dan niet in het buitenland, collecteren ze voor het NSGK en Jantje Beton, doen ze activiteiten met leden van andere Scoutinggroepen, worden ze actief wegwijs gemaakt in allerhande vaardigheden en nog veel meer.

Enthousiast geworden? Het goede nieuws is dat je bij alle onderdelen van Scouting Pocahontas vrijblijvend en kosteloos drie keer mag komen kijken. Pas na de derde keer beslis je of je lid wilt worden (pssttt … uiteraard wil je dat!)

 

LID WORDEN OF KOMEN KIJKEN

In de tabel onderaan de pagina zie je wanneer welke onderdeel van Scouting Pocahontas haar opkomst heeft. Wil jouw zoon of dochter of jijzelf bij één van onze opkomsten mee komen draaien, dan stellen wij het op prijs als je van tevoren even een mail stuurt naar de leiding van de betreffende speleenheid. Zij zullen dan contact opnemen om verdere afspraken te maken.

Lijkt dit alles je wel wat, maar pas je niet meer in de leeftijd van de jeugdleden? Geen nood, Scouting Pocahontas zoekt ook nog enthousiaste leiding. Wie weet zien we je terug als leiding bij één van onze onderdelen!

 

OPKOMSTEN

OnderdeelLeeftijdOpkomstdagTijd
Bevers5 – 7Zaterdag12:00 – 14:00
Welpen7 – 11Zaterdag09:00 – 11:30
Khaali Jagah7 – 11Zaterdag14:30 – 17:00
Dolfijnen7 – 11Zondag10:00 – 12:30
Matoakawacht11 – 15Zaterdag14:00 – 17:00
Watergeuzen11 – 15Zondag13:00 – 16:00
Wilde Vaart15 – 18Zaterdag12:00 – 17:00
Loodsen18 – 21Zaterdag19:00 – 22:00