Welkom

WELKOM OP DE PAGINA VAN GEUZENWANDELTOCHT

Wandel mee op zondag 26 september 2021 en laat je leiden door het gebied waar de strijd tussen de Geuzen en Spanjaarden zich ruim 400 jaar geleden heeft afgespeeld.

Wandel- en Hardloopvereniging Road Runners Zoetermeer (RRZ) heeft twee schitterende wandelroutes uitgezet, een familieroute van 15 kilometer en een recreatieve route van 25 kilometer.

25 kilometer
Dit jaar gaat de 25 kilometer wandeltocht door het westelijk deel van Zoetermeer door 3 natuurgebieden. De route loopt langs het gebied waar 400 jaar geleden de Spanjaarden waren gelegerd (bij de Voorweg) en Zoetermeer bezet hielden en gaat door het gebied dat door de dijkdoorbraak onder water werd gezet (de Meerpolder en de Driemanspolder).

15 kilometer
De 15 kilometer wandelroute is een route door het Buytenpark, het Westerpark en de Driemanspolder. Een leuke route die geschikt is voor jong en oud

Van beide routes is een beschrijving beschikbaar; ook staan ze aangegeven met pijlen.

START/FINISH LOCATIE
Centrum voor Kennis en Cultuur (CKC)

Leidsewallen 80
2722 PC Zoetermeer 

Start: tussen 09:00 uur en 11:00 uur kan de routebeschrijving worden opgehaald in het CKC. Kom niet te vroeg, eerder is het CKC nog niet voor wandelaars geopend.
Finish: uiterlijk om 16:00 uur (in Dorpsstraat bij CLASS by Jofel)
Kosten: € 5,00 (incl. routebeschrijving en herinnering), leden van de KNWB krijgen bij voorinschrijving € 0,50 korting en betalen dus € 4,50.
Zonder voorinschrijving bent u natuurlijk op zondag 26 september van harte welkom; wij vragen u dan met contant geld te betalen, aangezien pinbetalingen dan niet mogelijk zijn.

 

Voorinschrijving geopend.

Op 12 juni is de voorinschrijving geopend. Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan. Voorinschrijven is mogelijk tot zaterdag 25 september 2021 18:00 uur. 

Na afloop kan er in de Dorpsstraat worden genoten van diverse sportieve en muzikale activiteiten. Op het terras van CLASS by Jofel kan onder het genot van koffie/thee/limonade etc. worden genoten van een optreden van de band Juicy.

DEELNAME
Deelname aan de Geuzenwandeltocht is op eigen risico.

De organisatie, de Gemeente en andere partijen aanvaarden t.o.v. de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid van welke aard dan ook. Deelnemers gaan akkoord met eventueel gebruik van hun beeltenis in druk, op foto, film, video e.d. voor promotionele doeleinden van de Geuzenwandeltocht en/of Road Runners Zoetermeer zonder daarvoor een vergoeding te claimen.

De organisatie accepteert geen verantwoording wanneer het evenement door overmacht afgelast of verplaatst moet worden.

KONINKLIJKE WANDELBOND NEDERLAND
De wandelafdeling van RRZ is lid van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). De bond zet zich breed in voor het wandelen in Nederland en daarmee voor alle wandelaars en aangesloten wandelaanbieders. KWBN behartigt de belangen van het Nederlandse wandelen richting politiek, overheden, terreineigenaren, NOC*NSF en andere (belangen)organisaties. Onderwerpen variëren van het versoepelen van lokale vergunningseisen voor wandelevenementen tot de opname van wandelen in landelijke en provinciale sportstimuleringsprojecten. Landelijk participeert de KWBN in het Actieplan Buitensport; regionaal sluiten ze aan bij provinciaal sportbeleid of bij coalities van landschapsbeheerders en recreatiepartners die bewegen in het groen willen stimuleren. Internationaal dragen ze hun steentje bij via de IML Walking Association.