WELKOM OP DE PAGINA VAN DE GEUZENWANDELTOCHT

Road Runners Zoetermeer (RRZ) organiseert op zondag 24 september 2023 de 11e editie van de Geuzenwandeltocht. Wandel ook gezellig mee en geniet van de natuurpracht van het gebied waar de strijd tussen de Geuzen en Spanjaarden zich ruim 400 jaar geleden afspeelde.  

De routes zijn inmiddels uitgedacht en voeren door een prachtig stukje Zoetermeer. De keuze is reuze! Wil jij misschien met kinderen lopen? Kies dan de familieroute van ca 6 km met allerlei verrassende spelelementen voor kinderen. Ga je voor een wat langere afstand? Dan valt er te kiezen tussen een tocht van 15 kilometer en een wandeling van 25 kilometer voor als je echt meters wilt maken. Je komt door het prachtige buitengebied van Zoetermeer en zult versteld staan van de afwisselende paadjes.


AFSTANDEN

VOOR HET 2e JAAR! 6 KILOMETER FAMILIEROUTE

Ook dit jaar wordt er in samenwerking met Pocahontas weer een speciale route voor het hele gezin uitgezet!. In deze tocht wordt het wandelen gecombineerd met superleuke spelelementen waar kinderen veel plezier aan beleven. Ben je goed in het oplossen van rebussen? Grijp je kans!

15 KILOMETER
De exacte route van de 15 kilometer tocht blijft nog een beetje een verrassing, maar met deze wandeling doorkruis je in ieder geval een stukje Bentwoud en Noord-Aa.

25 KILOMETER
En dan die 25 kilometer …. dat wordt ook weer echt genieten van de schitterende Zoetermeerse flora en fauna. Je komt op plekjes waar je vast nog nooit bent geweest 😉

Alle routes worden te zijner tijd duidelijk uitgepijld. Bovendien ontvangt u een link met een beschrijving van de verschillende routes.

START/FINISH LOCATIE
Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC)

Leidsewallen 80
2722 PC Zoetermeer 

Start: tussen 09:00 uur en 11:00 uur. U kunt zich aanmelden in de grote zaal van het CKC.
Finish: uiterlijk om 16:00 uur bij de gele partytent aan het Achterom. Wist je trouwens dat er tot ca 17.00 uur in de Dorpsstraat volop gezelligheid is met sportieve en muzikale activiteiten?
Kosten: € 5,00 (incl. digitale routebeschrijving). Leden van de KNWB krijgen bij voorinschrijving € 0,50 korting en betalen dus € 4,50. Relaties van Oosterfaantje krijgen een korting van € 2,50 en betalen dus slechts € 2,50 per persoon (13+ en ouder). Zij dienen hiervoor een kortingscode aan te vragen bij Oosterfaantje en in te voeren in het inschrijfformulier.
Zonder voorinschrijving bent u op zondag 24 september uiteraard ook van harte welkom (tot uiterlijk 11.00 uur). Wij vragen u dan om u ter plekke online aan te melden en digitaal te betalen. De kosten bedragen dan € 6,00.

 

VOORINSCHRIJVING 

De voorinschrijving is geopend. Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan. Voorinschrijven is mogelijk tot zaterdag 23 september 2023, 18:00 uur. 

GPX-BESTANDEN WANDELROUTES

Hier vindt u de GPX-bestanden van de wandelroutes:

Download hier de 6 km route
Download hier de 15,3 km route
Download hier de 25 km route

DEELNAME
Deelname aan de Geuzenwandeltocht is op eigen risico.

De organisatie, de Gemeente en andere partijen aanvaarden t.o.v. de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid van welke aard dan ook. Deelnemers gaan akkoord met eventueel gebruik van hun beeltenis in druk, op foto, film, video e.d. voor promotionele doeleinden van de Geuzenwandeltocht en/of RRZ zonder daarvoor een vergoeding te claimen.

De organisatie accepteert geen verantwoording wanneer het evenement door overmacht afgelast of verplaatst moet worden.

KONINKLIJKE WANDELBOND NEDERLAND

RRZ is lid van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). De bond zet zich breed in voor het wandelen in Nederland en daarmee voor alle wandelaars en aangesloten wandelaanbieders. KWBN behartigt de belangen van het Nederlandse wandelen richting politiek, overheden, terreineigenaren, NOC*NSF en andere (belangen)organisaties. Onderwerpen variëren van het versoepelen van lokale vergunningseisen voor wandelevenementen tot de opname van wandelen in landelijke en provinciale sportstimuleringsprojecten. Landelijk participeert de KWBN in het Actieplan Buitensport; regionaal sluiten ze aan bij provinciaal sportbeleid of bij coalities van landschapsbeheerders en recreatiepartners die bewegen in het groen willen stimuleren. Internationaal dragen ze hun steentje bij via de IML Walking Association.