Welkom

WELKOM OP DE PAGINA VAN DE GEUZENWANDELTOCHT

Road Runners Zoetermeer (RRZ) organiseert op zondag 24 september 2023 de 11e editie van de Geuzenwandeltocht. Wandel ook gezellig mee en geniet van de natuurpracht van het gebied waar de strijd tussen de Geuzen en Spanjaarden zich ruim 400 jaar geleden afspeelde.  

Er worden drie fantastische wandelroutes uitgezet: een familieroute van ca 6 km met allerlei verrassende spelelementen voor kinderen, een tocht van 15 kilometer en een wandeling van 25 kilometer voor de wandelaars die langere afstanden ambiëren.


AFSTANDEN

VOOR HET 2e JAAR! 6 KILOMETER FAMILIEROUTE

Wat mooi dat er dit jaar in samenwerking met Pocahontas weer een speciale route wordt bedacht voor het hele gezin!. In deze tocht wordt het wandelen gecombineerd met superleuke spelelementen.

15 KILOMETER
De exacte route van de 15 kilometer tocht blijft nog een beetje een verrassing, maar dat het mooi wordt staat vast.

25 KILOMETER
En dan die 25 kilometer …. dat wordt ook weer echt genieten. De route wordt nog verder uitgewerkt, maar je gaat zeker genieten van de schitterende Zoetermeerse flora en fauna. 

Alle routes worden te zijner tijd duidelijk uitgepijld. Bovendien ontvangt u een link met een beschrijving van de verschillende routes.

START/FINISH LOCATIE
Centrum voor Kennis en Cultuur (CKC)

Leidsewallen 80
2722 PC Zoetermeer 

Start: tussen 09:00 uur en 11:00 uur. U kunt zich aanmelden in de grote zaal van het CKC.
Finish: uiterlijk om 16:00 uur bij de partytent ter hoogte van de brug achter restaurant CLASS by Jofel aan het Achterom. Wist je trouwens dat er tot ca 17.00 uur in de Dorpsstraat volop gezelligheid is met sportieve en muzikale activiteiten?
Kosten: € 5,00 (incl. digitale routebeschrijving). Leden van de KNWB krijgen bij voorinschrijving € 0,50 korting en betalen dus € 4,50. Relaties van Oosterfaantje krijgen een korting van € 2,50 en betalen dus slechts € 2,50 per persoon (13+ en ouder). Zij dienen hiervoor een kortingscode aan te vragen bij Oosterfaantje en in te voeren in het inschrijfformulier.
Zonder voorinschrijving bent u op zondag 24 september uiteraard ook van harte welkom (tot uiterlijk 11.00 uur). Wij vragen u dan om u ter plekke online aan te melden en digitaal te betalen. De kosten bedragen dan € 6,00.

 

VOORINSCHRIJVING 

De voorinschrijving is geopend. Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan. Voorinschrijven is mogelijk tot zaterdag 23 september 2023, 18:00 uur. 

DEELNAME
Deelname aan de Geuzenwandeltocht is op eigen risico.

De organisatie, de Gemeente en andere partijen aanvaarden t.o.v. de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid van welke aard dan ook. Deelnemers gaan akkoord met eventueel gebruik van hun beeltenis in druk, op foto, film, video e.d. voor promotionele doeleinden van de Geuzenwandeltocht en/of RRZ zonder daarvoor een vergoeding te claimen.

De organisatie accepteert geen verantwoording wanneer het evenement door overmacht afgelast of verplaatst moet worden.

KONINKLIJKE WANDELBOND NEDERLAND
RRZ is lid van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). De bond zet zich breed in voor het wandelen in Nederland en daarmee voor alle wandelaars en aangesloten wandelaanbieders. KWBN behartigt de belangen van het Nederlandse wandelen richting politiek, overheden, terreineigenaren, NOC*NSF en andere (belangen)organisaties. Onderwerpen variëren van het versoepelen van lokale vergunningseisen voor wandelevenementen tot de opname van wandelen in landelijke en provinciale sportstimuleringsprojecten. Landelijk participeert de KWBN in het Actieplan Buitensport; regionaal sluiten ze aan bij provinciaal sportbeleid of bij coalities van landschapsbeheerders en recreatiepartners die bewegen in het groen willen stimuleren. Internationaal dragen ze hun steentje bij via de IML Walking Association.