Zoetermeer4GlobalGoals aanwezig op 30 september: gratis fotokiosk

In september 2015 namen 192 landen in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de 17 Global Goals 2030 aan, ook wel de Duurzame Ontwikkelingsdoelen genoemd.
Het is de mondiale agenda dat in 2030 iedereen in een duurzame en eerlijke wereld kan leven. Gemeente Zoetermeer is “Global Goal gemeente”. De gemeente werkt zowel binnen Zoetermeer aan meerdere doelen zoals armoedebestrijding ( nr. 1) en betaalbare en duurzame energietransitie (nr. 7) als via haar partnersteden zoals in Jinotega, Nicaragua (nr. 17 partnerschap) aan een betere wereld.

Gemeente Zoetermeer en stichting PIEZO nemen deel aan de landelijke campagne van het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland – Nicaragua (LBSNN), die wordt gefinancierd door Platforma en de Europese Unie, om de 17 Global Goals 2030 onder de aandacht te brengen van haar burgers, organisaties en bedrijven.

Tijdens de Geuzenloop Zoetermeer / Geuzendag worden de deelnemers en het publiek in de gelegenheid gesteld in de “Fotokiosken ” met hun favoriete Global Goals 2030 – en zo u wilt uw medaille(!) op de foto te gaan. U krijgt uw foto gratis en geheel vrijblijvend per mail toegestuurd. Met uw foto laten wij de gemeente Zoetermeer weten dat ook voor u – hier én internationaal – samenwerken aan de Global Goals 2030 nuttig en noodzakelijk is. Voor meer informatie over de Global Goals 2030 zie de website www.SDGNederland.nl

 

 

  

 

Happy Days op vakantie

Op maandag 23 april jl. vertrokken we met een bus vol kinderen richting een, voor ons nieuwe, kamplocatie in Ommel (Noord-Brabant). We hebben ontzettend veel gedaan onder andere bospelen, een voetbaltoernooi, een speurtocht en een mountainbike-tocht. Door de donatie van de Geuzendag 2017 hebben wij de kinderen een te gekke dag bezorgd in pretpark Toverland bij Sevenum.

Vele attracties, voor ieder wat wils. Natuurlijk hebben wij ook aan de innerlijke mens gedacht en hebben de kinderen genoten van patat met een snack en wat te drinken. De kinderen hebben de hele dag genoten en konden er geen genoeg van krijgen. Op zaterdag 28 april jl. kwam de bus met kinderen terug in Zoetermeer.
Namens de kinderen: bedankt voor de donatie!   

Geuzendag Zoetermeer nu ook op Instagram

Geuzendag Zoetermeer ook op Instagram 

Op de laatste zondag van september staan we stil bij de Slag bij Zoetermeer in 1574. Maar Anno 2018 kunnen we niet achter blijven qua communicatie. Met die reden is vandaag een account aangemaakt op het populairste social media van dit moment; Instagram. 

Op dit platform komen leuke foto’s en verhalen in het kader van de sportieve familiedag van Zoetermeer. 

Klik op deze link en volg ons

https://www.instagram.com/geuzendag_zoetermeer/