Welkom

WELKOM OP DE PAGINA VAN HET GEUZENSCHAKEN

In de veldslagen tegen de Spanjaarden werd er vaak door de Geuzen tactisch gevochten. Strategische punten werden ingenomen om handelsroutes af te sluiten, maar ook om zelf een betere uitgangspositie te krijgen in de strijd. Voor het schaakspel is het uiteraard ook nodig om strategisch de strijd aan te gaan. Tijdens de Geuzendag is het mogelijk om voor jong en oud een spelletje te wagen of hun kennis bij te spijkeren tijdens een van onze themalessen. 

Wat bieden wij aan tijdens de Geuzendag Zoetermeer?

Schaak Simultaan

Schaaklessen

Tijdens een schaaksimultaan speelt er 1 speler tegen meerdere personen tegelijk. Hij loopt in een rondje langs alle borden om telkens een zet te doen. Schuif jij ook aan om het op te nemen tegen de clubkampioen van onze vereniging? 

Deelname is vrij, iedereen kan op elk moment aansluiten. Eventueel dat je even moet wachten tot er een plek vrij komt. Speel steeds een zet wanneer de simultaan gever net bij je bord komt. Zo weet hij dat je een zet hebt gespeeld. 

 

Nog nooit geschaakt, maar zou je het wel willen leren? Of ben jij al een beoefend thuisschaker/clubschaker, maar zou jij graag je kennis willen verbreden. Sluit dan aan bij een van onze leuke thema lessen op het grote demonstratiebord. 

Maximaal 15 deelnemers per les
Elke les duurt ongeveer 30 minuten
Deelname kost 2 euro per persoon
Inschrijven kan via geuzenschaak@svbotwinnik.nl

 

 

Locatie

Het Geuzenschaak vindt plaats in de dorpstraat ter hoogte van de Hoogvliet. Aanmelden voor de schaaklessen is ook daar direct mogelijk. Bij slecht weer zal het Geuzenschaak verplaatsen naar het CKC.

Programma

11:00 – 15:00
Simultaan

Schaaklessen
12:00
Schaken voor beginners Jeugd

12:45
Schaken voor beginners Senioren

13:30
Thema: Dubbele aanval

14:15
Thema: Toreneindspel

DEELNAME
Deelname aan het Geuzenschaken is op eigen risico.

De organisatie, de Gemeente en andere partijen aanvaarden t.o.v. de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid van welke aard dan ook. Deelnemers gaan akkoord met eventueel gebruik van hun beeltenis in druk, op foto, film, video e.d. voor promotionele doeleinden van de Geuzenwandeltocht en/of RRZ zonder daarvoor een vergoeding te claimen.

De organisatie accepteert geen verantwoording wanneer het evenement door overmacht afgelast of verplaatst moet worden.