Organisatie

Organisatie Geuzenschaken

Het Geuzenschaak wordt georganiseerd door schaakvereniging Botwinnik uit Zoetermeer.

 

Schaakvereniging Botwinnik heeft een Jeugd en Senioren afdeling. De club bestaat uit ongeveer 90 leden, waarbij we naast het schaken ook ‘de vereniging’ erg belangrijk vinden. Onze clubavond is op de donderdagavond waarbij de jeugd speelt van 18.30 – 19.30 en de senioren (vanaf +/- 16 jaar en ouder) vanaf 20.00.

Het is voor nieuwe leden mogelijk om 3x gratis langs te komen. Daarna kan je dan beslissen of je lid wil worden van de club. Wil je een keer langs komen, neem contact met ons op via info@svbotwinnik.nl 

 

 

Senioren

Onze senioren spelen wekelijks een lange partij voor de interne competitie. Na afloop is er ruimte om na te analyseren met je tegenstander of nog een aantal snelle partijtjes te spelen voor de gezelligheid. Daarnaast zijn er om de zoveel tijd speciale avonden waarbij andere schaakvarianten worden gespeeld zoals snelschaak en rapid. 

Naast de clubavond is het ook mogelijk om deel te nemen aan de externe competitie. 

Jeugd

Tijdens de schaakavond speelt de jeugd eerst een partij tegen elkaar. Dit is voor de interne competitie, waarbij aan het eind van elke cyclus prijzen worden uitgedeeld. Na de partijen worden er schaaklessen gegeven. Dit wordt gedaan door enthousiaste senioren leden van onze vereniging.

Naast de clubavond is het mogelijk om mee te doen met verschillende toernooien. Bij sommige regionale toernooien komen wel 150-200 deelnemers, altijd een gezellige dag.