Hospice Zoetermeer

De Geuzenloop en Geuzenwandeltocht steunen het Hospice Zoetermeer

Hospice Zoetermeer
In Hospice Zoetermeer wordt zorg geboden aan mensen in hun laatste levensfase die van de huisarts of specialist te horen hebben gekregen dat zij een levensverwachting van minder dan 3 maanden hebben. Wanneer het sterven nabij is en thuis zijn niet meer gaat, kan het wenselijk zijn voor de zorgvrager en/of naasten dat er dag en nacht zorg en ondersteuning is. De zorg wordt geleverd door het verpleegkundig team van Buurtzorg en vrijwilligers. Het hospice is omringd door een groenrand en er is een terras met uitzicht op een kleine weide met bomen. Het hospice is kleinschalig van opzet en heeft 6 kamers. Iedere kamer is comfortabel ingericht en voorzien van een eigen badkamer en terras.

Hoe het werkt
Bij het inschrijven kunnen de hardlopers en wandelaars vrijwillig een donatie doen. Deze donaties worden volledig geschonken aan het hospice.
De Geuzenloop en Geuzenwandeltocht streven er naar om de organisatie kostenneutraal te maken, maar als er een kleine winst gemaakt wordt, dan zal een deel hiervan besteed worden aan het goede doel. In alle gevallen worden de vrijwillige donaties van de hardlopers en wandelaars volledig geschonken aan het hospice.

Besteding
De bijdrage aan het Hospice wordt geschonken aan de stichting van het Buurtzorghuis. Deze zorgt voor een goede besteding van de gelden. Het idee is om de kamers van hordeuren te voorzien, zodat op zonnige dagen de deur open gezet kan worden, zonder dat de bewoners last hebben van insecten. Het zijn juist dit soort kleine dingen die de laatste levensfase aangenaam kunnen maken.